Me a Sunflower!

My photo
Hausen, Frankfurt, Germany
unpredictable..

Saturday, May 18

Rayuan Rindu



4:10:24 AM.. Itu masa sekarang kat Frankfurt ni.. Baru selesai mayang subuh n sume2 yang berkaitan. Kat Malaysia dah tgh hari kot. Tiba2 mulut ni lancar je nyanyi lirik lagu Raihan " Rayuan Rindu" yang entah betul entah tidak aku nyanyikan.. Ingat lagi, lagu ni tgh hits masa aku form 4 ke form 5 gitu.. Masa tu kat MRSM ***** (hahaha) poyo jek tanak gitau MRSM mana.. Tapi seriusly mmg touching habis lah bila aku dgr lagu ni.. Tiap kali dgr jek mesti tangkap nangis.. Mudah nangis time tu sbb aku kira kategori budak HOMESICK tahap kronik.. Tak pernah berenggang ngn keluarga punya pasal.. Dasyat rasa suffer jauh ngn keluarga time tu.. Padahal masa tu dah 16.. Bayangkan budak 2 3 4 tahun jauh ngn keluarga cam mana!!! Tak terbayang!!! Tapi pastilah akan membina satu jiwa yang merdeka dan bebas!!!! Jiwa yg kuat bergantung pada zat yg sepatutnya baik di pihak anak itu atau ibu bapanya sendiri. Sangat berdikari sudah pastinya. Nabi kita Rasulullah pun masih baby dah kena serah untuk disusukan oleh orang lain kan.. Hebat hasilnya . uiks lari topik! Balik pada RAYUAN RINDU tadi.. Ni ha.. Liriknya yang baru kejap aku google.. Jom nyanyi sama2..

Hatiku merayu rindu
Kasihku padaMu syahdu
Munajat hamba padaMu
Mengharap kasih sayangMu

Carilah ilmu mengenal Allah
Tanamkan takut neraka Allah
Sampaikan harap syurga Allah
Carilah keredhaan Allah

Rinduku ya Rasulullah
Padamu ya Habibullah
Walau tak pernah bersua
Cintaku tetap membara

Rinduku ya Rasulullah
Padamu ya Habibullah
Engkaulah buah hatiku
Engkaulah kekasih Allah

Alangkah indah pribadimu
Tidak tergambar mulia akhlaqmu
Engkaulah rasul pilihan Allah
Kaulah rahmat seluruh alam

My heart is loving You
My heart is just for You
Knowing You Allah
I will try to get close to You

Let us find the way to know God
Feel the tortures of hell-fire
Think of pleasures of paradise
Find the way to get Allah's love

Hatiku merayu rindu
Kasihku padaMu syahdu
Bertemu Allah yang esa
Menjadi idaman kalbu

Sekian terima kasih!!!!
Sent from my BlackBerry® wireless device

No comments:

Post a Comment