Me a Sunflower!

My photo
Hausen, Frankfurt, Germany
unpredictable..

Thursday, June 25

LAWAK UNTUK DIFIKIRKAN


Message: Tolonglah ambil masa 2 minit untuk membaca ini.... kalau lebih dua minit tu bukan membaca la tu.. tapi mengeja... ;-)

Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi Maha Pengasih...

Bayangkan benda ini berlaku pada anda..... Suatu hari pada masa sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah... tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam.. tak nampak apa cuma dua biji
mata and membawa mesin gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik " "Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu!" Selepas mendengar amaran
lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-masing termasuk Pak Imam tu... Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "Ok Pak Imam, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Imam mulakan sembahyang Jumaat".... Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan
meninggalkan jemaah.... Macammana..? Adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas.
selainm terhibur anda fikirlahlah. ..

" Lawak kan? Daripada 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 20 yg betul-betul beriman... "

" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya membawa mesin-gun.. dia tak kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah.. baru kena ugut terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi...."

"Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja... tu pun bila time sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org kampung... ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya...."

"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit di dalam al Quran"

"Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia"

"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukup masa..

Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau email yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama

Lawak kan ??? Kenapa gelak? Tu kan realiti.. tapi yg paling lawak sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain...? Berapa banyak????
Wallahuaallam

*Group Pak Belang

7 comments:

  1. persoalan :

    kenapa lelaki bertopeng 2 ekor tu tak solat sama? apasal dia berpaling dan meninggalkan jemaah? sape yang hipokrit dalam cerita ni?

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Mamat dua ekor yg bersenjata tu blah dari situ dan tak join semayang jumaat sekali sebb dia tau kalau myg pun tak sah! Yg Hipokrit ikut akal aku ni Pak Imam tulah, itupun kalau dia teruskan myg Jumaat yg tak cukup jemaah tulah.. Hehe..

      Delete
  2. Tambah sket.. Kata pak imam "yelah... Tapi sekarang ni tinggal 20 org shaja.. Macam mana nk solat jumaat, x ckup syarat kena 40 orang??"

    :D hehehe saje je nk menambah

    ReplyDelete
  3. Sebab tu lah lelaki yg bawak senjata tu blah dari situ dan tak join semayang jumaat sekali sebb dia tau kalau myg pun tak sah!

    ReplyDelete
  4. ishhhh,,,,,x faham r cite kt atas tu,jdi xleh nk gelak!kerut adalah!hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yg tak faham tu? Ce tanya? Hehe..

      Delete