Me a Sunflower!

My photo
Hausen, Frankfurt, Germany
unpredictable..

Thursday, August 27

Adam Masuk Wad

Salam, sekejap je rasa, tup tup hari ni dah hari ke enam umat Islam berpuasa dan genap enam hari juga Adam keluar dari wad setelah seminggu Adam dan Mama 'bercuti 'di SMC. Adam kena tahan sebab disyaki denggi, tapi sampai sudah2 Dr tak dapat sahkan itu denggi atau pun ITP(penyakit yang sepupu sepapat ngan denggi gak). Sapa jangka, platlet Adam turun sampai ke tahap 17 (normal 150-300). hari-hari Adam kena ambik darah, tapi Adam tak kesah pun, malah cam seronok je sebab awek yang amik darah semua cun... hehehe.

Tapi Adam paling tak suka time makan ubat, belum apa-apa lagi, nampak je kakak nurse bawak picagari berisi ubat, Adam dah start meraung, tak sedap tuu.... Tak mau! Tak nak! Adam tak kesah je lepak kat hospital, cuma Mama cam kesah2 je.. hehe.... Ayah pula kesian sangat sebab terpaksa uruskan perpindahan umah sorang-sorang. Cerita pasal Ayah pula, mungkin terlalu penat agaknya.., elok2 Adam keluar spital, Ayah pulak demam berhari-hari, sian Ayah, Mama je yang nampak sihat je. Tapi Mama pun demam kan seminggu sebelum Adam masuk spital.. Adam seronok sebab dapat ramai kawan.

Tengoklah yea adam bersama kawan-kawan dan jiran-jiran sewad juga kawan-kawan Mama semasa di spital ari tu.



















5 comments:

  1. hepi je nampak adam...huhu..pic sara pun ada ka...haha..come jugok...

    ReplyDelete
  2. Salam buat tuan rumah, semoga di bln yg penuh keberkatan ni segala amal kn d trima Allah SWT.. Banyaknyer gmbr kt cni, segan saya nk masuk, tp dah masuk n tls komen ni huhuu..

    ReplyDelete
  3. Tak yah segan2 Encik Merah ye.. buat je macam umah sendiri, hehe, selamat berpuasa ye, semoga ramadhan kali ini lbih baik daripada sebelumnya.

    ReplyDelete
  4. salam...tahun brape adam masuk wad yew??saya student mase parktikal bulan pose gak....rase2 cm penah jupe je ade ni kat smc di wad5

    ReplyDelete