Me a Sunflower!

My photo
Hausen, Frankfurt, Germany
unpredictable..

Tuesday, December 30

Hai, Saya Adam..

Assalamualaikum..

Mula-mula sekali Adam nak ucapkan banyak2 terima kasih kat Mama sebab buat corner khas untuk anak Mama ni. Terima kasih jugak untuk Ayah yang mandikan Adam hari ni, sebab Mama kena kerja (Company Mama keje selalu cam tu, public holiday pun dia bantai keje), sian Mama, dahla malam tadi tido kejap je sebab teman Adam. Adam nak minta maaf tau Mama sebab terpaksa berjaga sebab Adam malam tadi (padahal hampir tiap2 mlm mama kena berjaga) tak dapat tidola.. Ntahla.. macam lapar, tapi takdelah lapar, memang tak boleh tidolah mama, ayah.. maaf ek.. Adam cam nak main2 n sembang2 ngan Mama n Ayah, tapi Mama cam tak layan je mlm tadi, tu yang Adam nangis. Selalu Mama ok je, Mama penat kot. Ayah cam sedap pulak tido walau perasan jugak ayah ada bangun kejap2. Adam faham ayah penat sebab ada program malam tadi.

Eh, Adam dah lari topik ni..., sebenarnya Adam nak perkenalkan diri dulu. Hai! Saya Adam, nama penuh Muhammad Adam Daqiqi, bukan Adam yang penyanyi tu tau, tapi ni Adam anak Mama n Ayah. Apa? Cam pelik bunyi? Memang ramai cakap cam tu. Ada yang cakap nama Adam cam nama kucing je..., sampai hati, ada kawan Mama tu, Aunty Zura siap cakap nak panggil Adam Kiki Lala, takpe, Adam tak kisah pun sebab Ayah kata nama Adam ni orang yang sgt istimewa yang cadangkan, iaitu diambil sempena nama seorang Mujaddid bertaraf wali. Mama Adam Asmanira Muhamad Ramly dan Ayah Adam Mohd Khushairi bin Osman. Adam selamat dilahirkan pada 6 Oktober 2008 kat Kota Bharu Medical Centre,(so korang kiralah sendiri berapa umur Adam) hehe, kiranya Adam ni anak kelantanlah kot. Mama Adam memang asalnya Kelantan... apa? Area mana?.. Ooo, kat Pasir Puteh. Ayah Adam pulak asalnya dari Batu Pahat johor. Kiranya Adam ni campuran darah Jawa Kelantan atau JANTAN.. Hehe... Um, nak cite apa lagi ek? buat masa ni Adam rasa cukuplah kot, nanti lain kali Adam sambung, Adam nak tido ni, manalah tau kot2 malam ni nak berjaga lagi, yelah.. malam je pun boleh spend masa ngn Mama n Ayah, siang2 Mama ngn Ayah bz je.. ok bye..Zzzzzzzzzz.

2 comments:

  1. Huhu, ada darah jawa budak ni rupanya, adam.., abg pun jawa gak tau..

    ReplyDelete